Gebelik evresi kadınların vücutlarında birçok değişikliğe yol açtığı gibi hormonal olarak farklılıkların oluşmasına neden olmaktadır. Hamilelik öncesi diyabet veya tansiyon problemi olmayan kadınlarda o dönemde çeşitli nedenlerle diyabet ve tansiyon gibi problemler baş gösterebilir. Hamilelik diyabeti tedavisi ve neden oluşur diye düşünüyorsanız sorularınızın cevabı yazımızın içerisinde bulabilirsiniz. Gebelik sırasında ortaya çıkan diyabet doğum ile birlikte genellikle ortadan kaybolur ve anne doğumdan sonra diyabet belirtisini ya da tedavisini sürdürmek zorunda kalmaz.
Gebelik diyabeti daha önceden diyabet problemi olmayan kadınlarda ortaya çıkan bir durumdur. Gebe kadınların yüzde ikisi ile dördü arasında bu rahatsızlık görülebilmektedir. Hamilelik diyabeti tedavisi ve neden oluşur? Genellikle kilolu kişilerde ve 35 yaş üstü gebelerde ortaya çıkabilmektedir. Daha önceki hamileliklerinde de 4 kilo üzerinde bebek doğuran anneler de sıklıkla gebelik şekeri ortaya çıkabilir. Bu nedenle hiçbir belirti olmasa da gebeliğin bazı evrelerinde de gelişme riskinin yüksek olduğu biliniyor ve bu dönemlerde gebelik şekeri olup olmadığı şeker yüklemesi testi ile kontrol edilmektedir.
Hamilelik diyabeti tedavisi ve tedavi edilmezse tehlikeli midir? diyorsanız bu konuda dikkat etmeniz gerekmektedir. İnsülin tedavisi bu dönemde ortaya çıkabileceği gibi beslenme konusunda dikkat etmeniz gerekir. Tedavi edilmediği takdirde pankreas, büyük ya da küçük kan damarlarının bozulmasına neden olabilir. Böbrek ve sinir dokusunun parçalanmasına yol açar, kalp krizi ve felç gibi problemlere kadar diyabet etkisiyle sorun yaşamanız kaçınılmaz olur.