Kaz Ayağı Kırışıklıkları için Doğal Öneriler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kaz ayağı kırışıklıkları nedir? Bu kırışıklıklar neden olur? Kaz ayağı kırışıklıkları oluşmaması için, kaz ayağı kırışıklıklarının azaltılması ve giderilmesi için ne yapılabilir? İşte, kaz ayağı kırışıklıklarını azaltmanın, gidermenin yolları, doğal maskeler ve nemlendirici önerileri…

Kaz Ayağı Kırışıklıkları Nedir?

Gözlerin dış köşelerinden yayılan kırışıklıklara kaz ayakları olarak adlandırılır. Güldüğünüz veya kaşları çattığınız zaman en belirgin olanlardır. Ancak yaş aldıkça giderek fark edilir hale gelirler. Bu kırışıklıklar aslında zarif yaşlanmanın doğal sonucu bana kalırsa. Gerçek şu ki, genetik etkiler, güneşin zararlı etkileri gibi çevresel birçok faktör de kaz ayakları kırışıklıklarının oluşmasına neden olur.

Kırışıklıklar Neden Oluşur?

Bağ dokusu proteini olan kollajenin üretiminde azalma olduğunda ciltte kırışıklıklar oluşmaya başlar. Kollajen, normalde cildin altında pürüzsüz bir tabaka oluşturarak cildin yumuşak ve dolgun görünmesini sağlar. Elastin de cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olan bir başka yapısal proteindir. Deri dokusu, eski hücreler ölünce, yeni dokular oluşur ve yenileri eskilerin yerini alır. Ciltteki bu yenileme oranı bebeklik ve çocukluk çağında en yüksek düzeydedir. Ancak yaşlandıkça azalan kollajen ve elastin üretimi ile birlikte yavaşlar.

Kaz Ayağı Kırışıklıklarının En Önemli Sebepleri

Çevre kirliliği : Cilt, çevresel faktörlere vücudun en fazla maruz kalan kısmı. Diğer yandan yüzü yıkamak ve cildi güzelleştirmek için kullandığımız diğer kozmetik ürünlerindeki kimyasallarıı da faktörlerin içine dahil etmek gerekir.

Kuruma : Yeterli nemlendirme tüm dokuların ve organların normal şekilde çalışması için gereklidir ki vücudumuzdaki en büyük organ olan cilt için de bu durum geçerlidir. Yeterli miktarda sıvı tüketilmemesi cildin kurumasına neden olabilir. Ayrıca, rüzgarın kurutma etkisi ve de klimalı odalardaki kuru iç havayı da buna eklersek cilt sağlığı için ağır kurutucu etki demektir. Cildin rejenerasyon süreci dehidrate olduğunda söz konusu olur.

Beslenme yetersizlikleri : Cildin yenilenmesi işlemi, hücrelerin yapımına giren hammaddeler, yani amino asitler, lipoproteinler, vitaminler ve mineraller açısından pahalıdır. Yüksek oranda işlenmiş gıda ürünlerinden oluşan diyet ihtiyaç olunan temel besin maddelerinin çoğundan yoksundur. Diğer yandan alkol ve şeker cildin kırışmasını hızlandırır.

Güneş radyasyonu : Güneş’ten gelen ultraviyole radyasyon, cildin en üst katmanını etkilemekle kalmaz, dermal tabakaya kolayca nüfuz ettiğinden doku hasarına neden olabilir.

Hatta unutmamalısınız ki güneş ışınlarının yoğunluğuna ve maruz kalma süresine bağlı olarak, herhangi bir güneş yanığı bulgusu görmeseniz dahi cilt zarar görür. Cildin esneklik kaybı ve ince kırışıklıklar UV hasarının ortak semptomlarıdır.

Doğru Diyet Listeleri
Güzellik Maskesi
Dekorasyon Modelleri
Bayan Saat Modelleri