E2 Vizesi İçin ABD’de Şirket Nasıl Kurulur?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

E2 vizesi türünü alabilmek ve E2 yatırımcı vizesi haklarından faydalanabilmek için ortalama üz bin dolarlık bir yatırım yapmanız gerekmektedir. Bu yatırımı iki şekilde yapabilirsiniz. Halihazırda hizmet vermekte olan bir işletmenin en az yarısını satın alabilirsiniz veya sıfırdan bir şirket kurarsınız. Bu makalede ikince seçenekten yani şirket kurmaktan bahsedeceğiz. Bu işlem Amerika Birleşik Devletleri’nde yedi adımda tamamlanıyor:

1-     Şirketinize Uygun Tüzel Kişiliği Belirleyin

Şirketinizin tüzel kişiliğinin anonim şirket mi limitet şirket mi olacağını belirleyin. Şunu hatırlatmakta fayda var. Limitet şirket E2 yatırımcı vizesi türü için daha uygundur. Ayrıca şirket için çalışmayı planlıyor ve bunun için ABD’ye taşınmayı düşünüyorsanız yine limitet şirket daha uygun olacaktır.

2-     Şirketin Kurulacağı Eyaleti Belirleyin

Amerika’da bulunan 51 eyaletin herhangi birinde limitet veya anonim şirket kurabilirsiniz, bunun için sınırlama yoktur. Ancak en uygun eyaleti belirlemek için pek çok etken bulunmaktadır.

3-     Şirketin Ana Sözleşmesini Hazırlayın

Şirketinizin limitet şirket olması halinde şirketin kuruluş için gerekli belgelerinin, anonim şirket olması halinde ise ana sözleşmenin ilgile eyaletin yetkili mercilerine sunulması gerekmektedir.

4-     Şirketinizin Unvanını Seçin

Her eyalette unvanlara ilişkin farklı düzenlemeler bulunmaktadır. Bu düzenlemelere bir güz atın.

5-     Federal İşveren Numaranızı Alın

İşveren numarası EIN, ABD’de şirketinizin vergisel amaçlar ile tanınmasını sağlar.

6-     Şirketinizin Banka Hesabını Açın

Bu adım yatırımınızın bir ABD şirket hesabına yatırıldığının kanıtı olacağından oldukça önemlidir.

7-     Şirket Faaliyetlerinin Sürdürülmesi

Şirket faaliyetlerinin sürdürülmesi şunları kapsamaktadır:

  • Yıllık faaliyet bilançosunun şirketin mevcut olduğu eyalet ile paylaşılması.
  • Vergi beyannamesi ve gerekli vergilerin ödenmesi.
  • Yıllık olarak şirket toplantılarının düzenlenmesi ve bu toplantıların tutanak ile kayır altına alınması. (Bu madde yalnızca anonim şirketler için geçerlidir.)

Tüm bu adımları tamamladığınızda ve yatırımı yaptığınızda E2 yatırımcı vizesi türüne başvurmaya hazır sayılırsınız.  E2 vizesi türü hakkında daha çok bilgi için takipte kalın.

Amerika Birleşik Devletleri E2 vizesi hakkında diğer tüm merak ettiklerinizi öğrenmek için Amerikarehberi.com’u buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Doğru Diyet Listeleri
Güzellik Maskesi
Dekorasyon Modelleri
Bayan Saat Modelleri