Artık kırışıklıklara ufak bir dokunuşla genç bir görünüme kavuşmak oldukça kolay. Yüz dolgusu uygulamaları kırışıklıkları giderme konusunda en büyük yardımcımız. Yüz dolgusu nedir? Yüz dolgusu nasıl ve hangi bölgelere yapılır? gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. Yüz dolgusu, makyaj ile kapatılamayan kırışık bölgelerin küçük operasyonlarla yüz dolgusu yapılarak bu kırışıklıklardan kurtulma şeklidir. Yüz golgusuna yüze hacim katma işlemi de denilebilir.
Yüz Dolgusu Yüzün Hangi Bölgelerine Uygulanıyor?
Kırışıklıkların ve çukurun yer aldığı bölgelere, ağız kenarları, dudak, burun kenarları ve kaş arasına yüz dolgusu yapılabilmektedir. Dolgu bu bölgelerde enjekte edildiğinde vücudun kendi hiyolüronik asidi ile birleşerek ciltte hacim ve doğal bir görünüm meydana gelir.
Yüzde Meydana Gelen Problemler
Yüzde genellikle çukurluk problemi, kırışıklık problemi ve sarkma sorunuyla karşı karşıya kalınmaktadır. Çukurluk sorununa karşı dolgu yöntemi ile müdahale söz konusu olabilmektedir. Çukurluk oluşan bölgeye dolgu yöntemi ile müdahale edildiğinde kişinin bu bölgedeki sorunu tamamen ortadan kaldırılabiliyor.
Yüz dolgusu işlemi aslında oldukça hızlı ve basit bir yöntem olduğundan anestezi kullanılmıyor ve işlem yapıldıktan sonra kişi normal hayatına hızla dönebiliyor. Ağrısı yok denecek kadar az olmakla beraber, 10 dakikaya kadar sürebiliyor. Dolgu işlemi sonrasında 1,5-2 yıl boyunca etkisini gösteriyor.
Hastanede gerçekleştirilmesi gereken ufak dolgu operasyonlarında dudak, yanak, göz çevresi ve kaş bölgelerinde operasyonlar gerçekleştirilebilmektedir. Eğer çarpık bacaklar, kalça bölgesi, meme operasyonları gibi büyük operasyonlar yapılacaksa hastane ortamında steril ameliyathane şartlarında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Hastanın mikrop kapmaması ve sağlığından olmaması için ameliyat ortamının çok dezenfekte edilmiş olması, doktor ve yardımcı hhemşirelerin bu konulara dikkat etmesi gerekmektedir.